Bicom, de basis

basiskennis

Biofysische basis van de bioresonantiemethode

De bekende Amerikaanse celbioloog Bruce Lipton schrijft in zijn boek “Intelligent Cells” het volgende over de moleculaire mechanismen die aan de basis liggen van alle levensprocessen:

“Honderden wetenschappelijke studies van de afgelopen vijftig jaar hebben aangetoond dat deze “onzichtbare krachten” van het elektromagnetische spectrum een ​​diepgaand effect hebben op alle biologische regelsystemen.

Specifieke frequenties en elektromagnetische stralingspatronen regelen de DNA-, RNA- en eiwitsynthese, veranderen de vorm en functie van eiwitten, regelen genregulatie, celdeling, celdifferentiatie, morfogenese (het proces waarbij cellen samengaan om organen en weefsels te vormen), hormoonsecretie en zenuwgroei en -functie. Elk van deze celactiviteiten is essentieel voor de ontplooiing van het leven.

Hoewel dit onderzoek is gepubliceerd in de meest prestigieuze biomedische tijdschriften, zijn de resultaten ervan niet in de universitaire curricula terechtgekomen (Liboff 2004; Rosen 1992; Blank 1991; Tsong 1989; Yen-Patton 1988).”

Op basis van deze biofysische principes, die Lipton in zijn boek beschrijft, zijn de afgelopen decennia verschillende energetische methoden en procedures voor de gezondheidszorg ontwikkeld. Een van deze methoden is de bioresonantiemethode.

REGUMED® wordt gekenmerkt door meer dan 35 jaar ervaring en passie. Samen met de meer dan 2500 enthousiaste therapeuten uit de humane geneeskunde hecht Regumed  veel waarde aan om altijd voorop te lopen op het gebied van ontwikkeling en geneeskunde.

Startpunt Chemische processen en elektromagnetische trillingen in het lichaam

BICOM® bioresonantietherapie is gebaseerd op de wetenschap dat chemische processen in het lichaam onder andere worden gestuurd door elektromagnetische trillingen.

De traditionele Chinese geneeskunde heeft meridianen, meridiaanblokkades en bioritmen al heel lang in haar holistische benadering opgenomen. Sinds het begin van de 20e eeuw houden veel belangrijke wetenschappers zich bezig met het fenomeen van de lichaamseigen ritmes en elektromagnetische trillingen als een trigger of beïnvloedende factor van chemische processen in levende wezens (mens en dier). BICOM® bioresonantietherapie is gebaseerd op deze kennis en maakt gericht gebruik van lichaamseigen trillingen.

Kom meer te weten in de introductieseminars, die de nieuwe therapeuten elke keer weer inspireren!