Teken, ze zijn er weer. Behandeltips

Therapie aanbeveling van de Internationale Medische Werkgroep BICOM Bioresonance Methode

Dames en heren,

een korte therapieaanbeveling voor artsen en natuurgenezers die werken met de BICOM bioresonantiemethode. De aanbeveling is gebaseerd op de ervaring die de internationale medische werkgroep in de afgelopen  laatste drie decennia heeft  opgedaan.

Groeten

Uw REGUMED Instituut

Behandeling van acute borreliose-infectie na een  tekenbeet

Achter elke tekenbeet schuilt een groot gevaar: de acute borreliose-infectie, die onopgemerkt en onbehandeld  kan chronificeren en dus  tot verschillende symptomen kan leiden.  Vaak  betekent dit voor getroffen patiënten een lange beproeving met niet-specifieke pijn, arthroalgie, bursitides, onduidelijke toestanden van uitputting, opvallende laboratoriumwaarden, parenchyma-schade, disfuncties van organen, neuralgien en paresen, om maar de meest voorkomende klachten te noemen. Dit vaak ondanks een gezonde levensstijl.

Met de Bioresonantie methode heeft u de mogelijkheid om uw patiënten een nuttige therapie aan te bieden.  Aan de ene kant profylactische na een verse tekenbeet als  ook in geval van intracellulaire besmetting.

Bij acute patiënten, in tegenstelling tot de chronische zieken, kunt u zich het best eerst bezig houden met  de voorbereiding van de eliminatie van mogelijke therapieblokkades zoals geopathische stress, littekenproblemen en energietekorten bij de uitscheidingsorganen.

1.  Stap: Basisprogramma na LW-meting (Energiewaarde)

IB: Druppels bloed

Input: Multi-layer hand applicator linkerhand (messing handplaat) en bovendien een geschikte flexibele applicator op de plek van de tekenbeet.s

2.  Stap:  Open van getroffen meridianen

Mogelijke aangetaste meridianen zijn: bindweefsel, huid, lymfe of  zenuwstelsel. Test de 5Element KTT (testset of digitaal in BICOMmultisoft Pilot) of door de meridiaanprogramma’s te  testen : gebruik:

 • 340.1 Meridiaan bindweefsel acuut
 • 350.1 Meridiaan huid acuut
 • 200.1 Meridiaan lymfe acuut
 • 230.1 Meridiaan zenuwstelsel acuut

3.  Stap:  Indicatie-gerelateerde therapieprogramma’s

Voer de volgende programmasuggesties in onder  menu-item 2 met een komma  en test de programma’s uit:

 • 3066.0  Lymfe activering
 • 930.3     Lymfe activering
 • 922.2     Weefsel proces acuut
 • 3040.0  Weefsel regeneratie
 • 950.1     Infectie afweer

4.  Stap:  Inversie van de Borrelia bacterie

Bij deze behandelingsstap is de patiënt niet meer aan de ingang, dus verwijder de input-applicators (zwarte kabels) en neem de druppel bloed uit de IB.

IB: Borrelia ampul (bijv. testdoos psychosomatiek/ neurologie KTT of bacteriën KTT of Borrelia testdoos extra of KTT-Digital in BICOMmultisoft Pilot), indien aanwezig: de teek.

Praktijktip: Testen van therapietype Ai of Di

Stel het programma 998 in via menu-item 2 in uw BICOM apparaat.  Na bevestiging van het therapieprogramma drukt u op 5 om de afzonderlijke parameters van Ai  of  naar Di te wijzigen. Druk op de knop START (kanaal 1) en test  wat de  juiste type therapie (Ai of Di) is.

Vervolgens kan je  uit de  volgende programmaketens kiezen:

 • Programmaketen 10325** Pathogene belasting Ai of
 • Programmaketen 10326** Pathogene belasting Di

Doe als volgende stap een chip in de chipbeker of een mineraal of olie in de UB.

Als alternatief kan je ook het  Programmaketen 10024 kiezen: Belasting door pathogeen.

5. Stap: Uitleiding en stabilisatie

Neem  de ziekteverwekkers-ampul en  de teek uit de IB en voer nu, na deze getest te hebben,  de roze ampullen van de KTT in de IB. Vaak geteste  roze ampullen zijn :

 • Borrelia toxines (Neurologie KTT, Bacteriën KTT)
 • Bacteriële toxines- uitleiden, celbescherming tegen bacteriën, activeren lymfe, versterken immuunsysteem (bacteriën KTT)
 • Bacteriële belasting, gestoorde uitleiding, parasitaire belasting (5E KTT)
 • Ontlading/ ontgifting (inhalatie allergenen KTT)

Voor deze behandelingsstap zijn de programma’s van KTT 198.0 of de programmaketen 10327** Stabilisatie A  beschikbaar.  Aangezien u voorzichtig moet zijn om niet meer dan 6 programma’s per behandelingssessie  te gebruiken, hebt u de mogelijkheid om geteste roze ampullen al tijdens de 4e behandelingsstap in de 2e kanaal (gele beker of wabe) mee te nemen. De 5e stap is dan niet nodig.

Bicom Optima en Bicom Optima Plus gebruikers kunnen ten allen tijde de gele beker/wabe gebruiken om de programma’s op0 het eerste kanaal te ondersteunen. Ondersteuning is altijd A. Denk ook aan het gebruik van de substantiecomplexen van kanaal 2.

Daarnaast kunt u de eerder geteste meridiaanampullen uit de 5-E KTT box in de 2e kanaal (gele beker of wabe) gebruiken en tijdens de behandelstappen mee laten lopen. Dit zijn slechts suggesties, natuurlijk u gebruik maken van alle andere stabiliserende stoffen die kunnen worden gebruikt bij een  acute tekenbeet in uw praktijk  en deze tijdens deze behandelstap inzetten

De behandeling van chronisch intracellulair besmette patiënten met de ziekte van Lyme vindt plaats na  een zeer zorgvuldige voorbereiding.

Mogelijke individuele programma’s volgens symptomatische focus (test):

Spierpijn:                        3140,0*, 630,1, 460,8

Pijn in de gewrichten:  3090,0, 3091,0, 3036,0, 3416,0*, 3139,0*, 610,5, 588,4*

Zenuwpijn:                     3074,0, 3075,0, 3077,0, 3465,0*, 423,5, 911,1

Immuun zwakte            3053.0,  3066.0,  3108.0,  3423.0*,  3424.0*,  428.2,  570.1,

930.3, 953.0, 950.1

Diegenen die nog met de BICOM2000 werken kunnen in hun behandelboek gelijkende programma’s opzoeken en eventueel in een keten (achter elkaar zetten) aanbieden.

Met BICOMmultisoft Pilot heb je ook  de mogelijkheid om de genoemde programma’s op te slaan in  therapielijsten, ze een naam te geven en zo alle mogelijke programmasuggesties tegelijk op te roepen.  In tegenstelling tot handmatige invoer op de BICOM optima, kan men veel programma’s samenvoegen in een  therapielijst.   Dit vergemakkelijkt de complexiteit van de test heel erg. Hiervoor kunt u  de digitale ziekteverwekkers ampullen toewijzen aan de desbetreffende programma’s. Deze worden dan automatisch toegewezen aan de respectievelijke therapiestap. Dit maakt het mogelijk om de therapie uitstekend te delegeren.

Daarnaast kunt u alle hoofdgegevens , bij gebruik van de MultisoftPilot van de patiënt in één oogopslag bekijken,  een snel overzicht hebben van alle uitgevoerde tests en therapieën en zo het verloop van de therapie met aanzienlijk minder inspanning kunnen documenteren, vooral  bij chronische patiënten.

Succes!

* alleen beschikbaar in de nieuwste BICOM optima (B32, B34 en BM34)

** alleen beschikbaar in de nieuwste BICOM optima (B32, B34 en BM34) of BICOM optima uitbreidingsmodule 1

Voor diegenen die werken met een Bicom Optima bestaat de mogelijkheid om uitbreidingsmodules toe te voegen aan het apparaat. Hierdoor kunt u gebruik maken van extra, vooral diepte programma’s en extra substantie complexen.

In de Optima Plus zijn deze modulen automatisch meegenomen en extra programma’s en programmaketens toegevoegd.

Gerdien Pol

Sinds 2014 bioresonantie therapeut, voedings- en gewichtsconsulent en coach. Sinds medio 2018 eigenaar van Fitronics. Het aanspreekpunt over Bicom, materialen, trainingen.